Йога – це те, що з’єднує. Процес з’єднання Душі з Божественним у належному зв’язку називається йогою. Бгакті уособлює шлях чистої відданості.

Джнана-йога — це знання про Божественне через знання. Карма-йога – це процес виконання діяльності. Бгакті-йога – це процес закоханості в Божественне.

Ми можемо зрозуміти це на маленькому буденному прикладі. Кожного разу, коли людині хтось подобається, є кілька кроків, яких вона робить. По-перше, хочеться дізнатися більше про людину. По-друге, людина думає про коханого, а потім хоче порадувати коханого. Так само і в духовній сфері пізнання Божественного через знання є джняна-йогою. Думка про божественне — це дхьяан-йога, а служіння Господу через служіння — це карма-йога.

Бгакті означає відданість, а йога – це об’єднання або об’єднання. Отже, ми приєднуємося до себе всередині через процес відданості.

Бгакті-йога — це йога Відданості. Це практика особистих стосунків з Верховним Абсолютом. Це глибоке прагнення відчути любов у її найчистішій і найвищій формі, поєднатися з тим, що є вічним і незмінним.

У «Бгакті-сутрах» пояснюється, що бгакті-йога є одночасно і засобом, і метою: це спосіб культивувати й поглибити відданість і є єднання з Божественним — кінцевою метою.

Шлях бгакті-йоги дозволяє нам використовувати всі свої почуття, всі наші емоції та всі наші дії, щоб висловити любов у наших щоденних взаємодіях і запропонувати їх будь-якій формі Бога, яка підходить нашій особистості та культурному вихованню, будь то Крішна, Христос, Аллах, Ягве, Хануман, Божественна Мати чи якийсь інший аспект.

Це мати сміливість зіткнутися з собою на найглибших рівнях нашого буття і запропонувати Божественному все, що ми є, як хороше, так і погане, нічого не стримуючи. І це повна відданість і віддача всього, що ми робимо в нашому повсякденному житті як акти поклоніння.

Позачасовий шлях божественної любові сьогодні так само живий і актуальний, як і за часів стародавніх мудреців. Завдяки цьому шляху ми можемо перетворити наше повсякденне життя від буденного до священного, від тривіального до глибокого. Виховуючи принципи любові, співчуття, вдячності, самовідданості та безкорисливого служіння, ми можемо підготувати свої серця та розум до отримання благодаті безумовної любові та мудрості. Тоді ми стаємо знаряддям Божества, і все, що ми робимо, є вираженням любові та відданості. Наше життя стає радісним святом

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *